BÁBOVKA
Pro začátek jsem se rozhodla sdílet recept na českou klasiku a to je mramorová bábovka.
Ingredience:
150 g másla
4 vejce
200 g třtinového cukru
1 sáček kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru
300 g hladké mouky
200 ml mléka
15 g kakaa
Postup:
V míse smícháme suché ingredience kromě kakaa. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a promícháme. Vzniklé hladké tekuté těsto rozdělíme na 2 poloviny. Do první vmícháme kakao. Těsta nalijeme do vymazané formy nejprve světlé a poté kakaové. Špejlí lehce promícháme, aby vznikla mramorová struktura. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 50 minut. Hotovou bábovku poznáme propíchnutím špejlí, na které nezůstávají kousky těsta.
Doufám, že Vám bude chutnat, tak jako mně.
Dobrou chuť!
Vaše
Komentáře