BÁBOVKA

Pro začátek jsem se rozhodla sdílet recept na českou klasiku a to je mramorová bábovka.

Ingredience:

150 g másla
4 vejce
200 g třtinového cukru
1 sáček kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru
300 g hladké mouky
200 ml mléka
15 g kakaa

Postup:

V míse smícháme suché ingredience kromě kakaa. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a promícháme. Vzniklé hladké tekuté těsto rozdělíme na 2 poloviny. Do první vmícháme kakao. Těsta nalijeme do vymazané formy nejprve světlé a poté kakaové. Špejlí lehce promícháme, aby vznikla mramorová struktura. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 50 minut. Hotovou bábovku poznáme propíchnutím špejlí, na které nezůstávají kousky těsta. 

Doufám, že Vám bude chutnat, tak jako mně.

Dobrou chuť!
Vaše


Komentáře

Anonymní píše…
Bábovku jsem včera pekla a můžu potvrdit že byla úžasná a nádherně měkká, máš super recepty, jen tak dál ��
Nika píše…
To jsem moc ráda! Děkuji Ti! :)