CHEESECAKE
Jako první jsem si pro Vás připravila recept na cheesecake. Dlouho jsem hledala takový, který by byl jednoduchý, pouze z tvarohu a byl chutný. Bohužel jsem po vyzkoušení několika receptů z internetu, které úplně nedopadly dle mých představ, byla donucena vyzkoušet svou variantu, která spojuje to nejlepší z několika receptů dohromady. Snad si ho oblíbíte stejně jako já. Peču ho na každou oslavu a stále nás nepřestal bavit.
Ingredience:
Korpus:
200 g máslových sušenek
90 g másla
Náplň:
1 kg plnotučného tvarohu ve vaničce (používám jsem Pilos z Lidlu)
6 vajec vel. M
100 g medu
100 ml pomerančové šťávy
+
zdobení
Postup:
Korpus si připravíme tak, že nejprve nadrobno rozemele nebo rozdrtíme sušenky a přidáme je do rozpuštěného másla. Promícháme a vzniklou směs přendáme do formy (⦰ 24 cm), rozprostřeme na dno a umačkáme druhou stranou lžíce. Tvaroh, vejce, med i pomerančovou šťávu dáme do mixéru a pořádně promícháme. Vzniklou směs nalijeme na korpus a uhladíme. Pečeme na 180°C (elektrická trouba) zhruba 45 - 50 minut, dokud se náplň lehce odtahuje od stěn. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté ještě jednou pečeme na 180°C zhruba 20 - 30 minut. Podruhé pečeme, aby ztuhl i střed dortu. Popraskání náplně je úplně normální.
Komentáře