Pasta z pečeného česneku
Měla jsem doma doopravdy hromadu loňského česneku, který začínal klíčit a mě se fakt nechtělo ho vyhazovat! Napadlo mě napůlené palice upéct, po vychladnutí přidat kešu, olivový olej, sůl, pepř a rozmixovat na pastu.
Množství je děláno z cca 8-9 palic (malý pekáček), které přepůlím, dám na plech s trochou olivového oleje nebo sádla. A peču na 200°C cca 15-20 minut. Po upečení vyndám ze slupek a nechám úplně vychladnout, klidně i přes noc v lednici (studený při mixování tolik nelepí, můj zavařený mixér může povídat…).
Studený česnek dám do mixéru, přidám sůl, hrst nebo dvě kešu ořechů a řádně zaliji olivovým olejem. Mixuji do hladké pasty.
Pasta je super k pečeným bramborám, na chleba i jako pesto k těstovinám.
Dobrou chuť, Vaše Nika!
Komentáře