Perníková buchta s povidly a medovými lískovými ořechy



Něco mezi brownies a perníkem. Rychlo povidla ze sušených švestek a karamelizované lískáče. Dostala jsem v rámci ambasadorství se SCUKem produkty značky Probio, mé velmi oblíbené české značky, a řekla si, že něco upeču. Tak vznikla takhle bomba!

Jako ambasadorka mám pro Vás stále platný kód na 1. nákup, stačí zadat U3NWU7 a máte 10% dolu (max. 200,- Kč). Tak hurá nakupovat!

Ingredience:

Těsto
100 g kokosového oleje
4 vejce
150 g cukru
1 lžička kypřicího prášku
600 g hladké špaldové mouky
400 ml plnotučného kokosového mléka v plechu
60 g kakaa
1 jablko (nastrouhané)

Rychlopovidla
200g sušené švestky
300ml vody

Navrch 
150g lískových ořechů
2 pl medu

čokoládová poleva (min. 70% čokoláda + kokosový olej) - nemusí být

Postup:

Všechny ingredience na těsto smícháme do mazlavého těsta. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 170°C zhruba 45 minut. Upečení těsta zkontrolujeme špejlí.
V mezičase namočíme švestky do vody. Opečeme lískové ořechy (přidáme v pánvi na 5-10 minut do trouby) a necháme vychladnout. 
Po upečení necháme zchladnout korpus, rozmixujeme švestky s vodou do hladkých "povidel". A zkaramelizujeme ořechy s medem, tak že rozehřejeme pánev s ořechy, přidáme med, necháme rozpustit a dalších několik minut karamelizovat. Často mícháme a po cca 3-5 minutách vypneme a vysypeme na pečící papír a necháme ztuhnout (klidně v lednici).
Zchladlý korpus potřeme povidly a posypeme karamelizovanými lískovými ořechy.

Mému muži chutnala víc buchta bez ořechů navrchu, mě zase baví ta křupavost a sladkost.

Snad Vám bude chutnat jako mně. Dejte vědět do komentářů.

Dobrou chuť, Nika 💋

Komentáře