Pohankový bochánek

Jestli mi ABKM něco přineslo, je to vůle zkoušet nové chutě a ingredience. Jedna taková je pohanka a milujeme ji! Bezlepková, výživná se specifickou oříškovou chutí. Ta nám v jídelníčku zůstane. Tak jsem si řekla, že vyzkouším upravit skořicové šneky. A vznikl bochánek! 😅

Ingredience:

400 ml teplého kokosového mléka
500 g pohankové mouky
200 g cukru
1 lžička soli
150 ml kokosového oleje
7 g sušené droždí
3 hrsti rozinek
2 hrsti plátků mandlí
2 lžičky skořice

Postup:

Smícháme všechny ingredience a zaděláme v robotu lepivé těsto, které necháme 2 - 3 hodiny kynout v pokojové teplotě a poté přemístíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a necháme ještě 30 - 60 minut kynout. Pečeme na 170°C zhruba hodinu (zkoušíme špejlí). První půlku pečení peču s pokličkou a na druhou půlku odklopím. 

Nejradši mažeme marmeládou, nebo oříškovým máslem. Je to vhodná náhrada vánočky nebo mazance.

Dobrou chuť, Vaše Nika👄


Komentáře