Jablečné vdolečky
Pořádné mastné vdolečky, které nejsou dusivé a jsou nadýchané a měkoučké. Během eliminační diety mám větší chuť na sladké, ale nechci jíst ultrazpracované dezerty, tak jsem si udělala domácí vdolečky bez mléka a ozdobila domácí marmeládou a kokosovým jogurtem.
Ingredience:
2 hrnky hladké mouky1 sáček sušeného droždí
2 PL cukru
2 vejce
2 PL oleje
1 hrnek bio ovesného mléka
300-400 g strouhaných jablek/hrušek
1 lžička skořice
Postup:
Vše kromě strouhaných jablek smícháme v hladké těsto, do kterého nakonec přidáme jablíčka. Ideálně zaděláme cca 8-12 hodin předem a necháme kynout v lednici.
Smažíme v kokosovém tuku nebo sádle do zlatova z obou stran.
Dobrou chuť!
Vaše Nika
Komentáře