ABKM - část 2
A jak to teda u nás teď je?
Po třech týdnech doslova patlání se v eliminační dietě, tunou podpásovek ve složení a různých slabších a silnějších synových reakcí , vnímám že mám konečně směr!
Co mám teda vyřazeného?
Mléko a výrovky z něj (včetně ovčích a kozích), sóju a hovězí, protože kromě doporučení několika lidí vyřadit tohle trio, jsem vnímala i reakci na hovězí kolagen. Taky teda nejíme už dlouho ultrazpracované potraviny a vyřadila jsem teď navíc cukr (sladím medem, datlemi, javorovým sirupem).
Jak to zatím vnímám?
Po těch několika týdnech plných chyb, únavy a enormního stresu jsem fakt vyčerpaná. Jako nealergika mě teda frustruje už jen to že něco prostě nemůžu a obzvlášť, když je to věc, kterou miluju (kefír a sýry). S těmito myšlenkami pracuju, abych nepadala do zoufalství, ale viděla příležitost, kterou mi tento druh stravování nabízí. Což už je teď, když 100% vím, co nemůžu a nechci jíst, mnohem lepší a vím na čem stavět.
Největší výzvu každopádně vnímám v tom udržet doma normální stravování pro manžela a prvorozeného a zároveň kvalitně a plnohodnotně stravovat sebe.
Další poměrně nepříjemnou výzvou je (ne)přijetí okolí. Protože se veškeré závěry zakládají na mých pocitech a pozorování, spousta lidí mi tvrdilo, že přeháním a že je to normální (ze začátku i manžel, dokud neviděl jednu reakci). Každopádně poprvé v životě řeším, že téměř nic nemůžu na návštěvách, v restauracích atd. A je to často dost nepříjemné i když ty restaurace a kavárny mě moc mile překvapily. A u lidí to vnímám tak, že bud na mě chtějí brát ohled a nebo ne, je to jejich vědomé rozhodnutí.
Je to cesta, která mě má něco naučit, mám si skrze to něco uvědomit a jsem tomu otevřená, tak uvidíme, kam mě to dovede.
Vaše Nika
P.S. Napadá mě ještě jedna taková výzva a to jak poznat ty “normální” prdy od těch, který vadí a znamenají reakci. Když máš sama rozhašený zažívaní… No chce to čas. A jsem trpělivá, uvidíme jak bude promyšlená eliminační dieta fungovat. Zatím to i s chybami vypadá na funkční postup.
Komentáře