Máslová krupicová kaše





S miminkem přijdou k návraty do dětství a krupicová kaše je jedna z nich akorát jsem si recept od mé mamky trochu vylepšila aby tak bylo i trochu tuku, který jí posune vyživností zase o stupínek výš.

Ingredience:

1PL tuku (kokosový olej, máslo, ghee, sádlo)
60g bio krupice
400 ml mléka
1/2 lžičky perníkového koření
4 žloutky
Elixír AJALA
máslo dle chuti

Postup:

V rendlíku rozehřejeme tuk s kořením a nasypeme do něj krupici. Promícháme a zahřejeme. Vlijeme mléko a za stálého míchání přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Stáhneme “plamen” na minimum a vmícháme žloutky a hned vypneme. Servírujeme teplé posypané Elixírem od Ajaly nebo kakaem a s plátkem čerstvého másla.

Jak máte rádi krupicovou kaši vy? A důležitá otázka, míchat, nebo nemíchat?!😁

Dobrou chuť!
Vaše Nika*

Komentáře

Magda píše…
rozhodně nemíchat! :D