Tvarohové řezy s lesním ovocem

Bebe střecha, nepečený dort, tvarohové řezy a spoustu dalších označení má následující recept. Je univerzální a můžete si vymyslet spoustu dalších variant dle Vaší chuti. Moje nejoblíbenější kombinace jsou bio máslové sušenky, lesní ovoce, žádná čokoláda a jen lehce sirupu na doslazení. Můj manžel zase miluje klasiku Bebe střechu, banán a hodně čokolády. Je to jen na Vás!👍

Ingredience:

150 - 200g máslových sušenek příp. 2 balení BeBe (jemné a kakaové)
500g plnotučného tvarohu
200g změklého másla
70g sladidla či moučkového cukru
1g vanilky
1 balení mraženého lesního ovoce
150g čokolády (dle chuti)
50g Omegy na polevy (či jiného 100% tuku)

Postup:

U tohoto dezertu máme několik variant, jak ho připravit. Můžeme připravit klasickou "střechu" nebo vrstvený dezert. Fantazii se meze nekladou.

Jako první si připravíme krém vyšleháním másla s cukrem a vanilkou a pak do vzniklé hmoty všleháme tvaroh. Teď můžeme začít vrstvit.

Střecha:
Sušenky si vyskládáme na alobal (doporučuju dvě vrstvy) 3x7 sušenek (do šachovnice/jen jedna barva - to záleží na Vás). Sušenky potřeme slabší vrstvou krému, na kterou položíme zbývající sušenky a na ty dáme zbývající krém. Do středu krému nasypeme mražené ovoce a boky střechy překlopíme nahoru pomocí alobalu. Dáme min. na 2-3 hodiny ztuhnout do lednice.

V mezičase si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a ztuhlou střechu ozdobíme. A necháme ztuhnout v lednici.

Vrstvený dezert:
Jakoukoliv menší hranatou formu (klidně chlebíčkovou) vyložíme folií nebo alobalem a vrstvíme sušenky-krém-ovoce-sušenky-krém-ovoce-sušenky záleží jak velkou formu máte a kolik vrstev chcete udělat. Po do vrstvení necháme min. 2-3 hodiny ztuhnout v lednici.

V mezičase si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a ztuhlou střechu ozdobíme. A ještě necháme ztuhnout v lednici.

Dobrou chuť!
Vaše





Komentáře