Vláčná parmezánová vajíčka

To je tak, když chcete muži připravit rychlou večeři a klasická míchaná vajíčka, omeleta nebo sázená vejce se vám dělat nechtějí. A úplnou náhodou vznikne tahle mňamka!

Ingredience (1 porce):

3 šťastná vajíčka
řepkový olej (nemusí být)
plátek másla
30 g strouhaného parmezánu
hrst nasekané čerstvé pažitky
sůl
pepř

Postup:

Na pánvičce si rozehřejeme trochu oleje a rozklepneme na ní vejce. Osolíme, opepříme a jakmile začnou bílky bělat stahujeme je od krajů do středu a mícháme. Zhruba po 1 až 2 minutách kdy máme ještě vajíčka syrovější sundáme z plotny. Do vajíček přidáme máslo a promícháme, aby se rozpustilo. Pak přidáme většinu parmezánu a pažitky a mícháme dokud se vajíčka krásně nespojí s parmezánem.

Podáváme posypané zbytkem parmezánu a pažitky. K vajíčkům je ideální domácí žitný chlebík.

Dobrou chuť!

Vaše



Komentáře