Drobenkový koláč


Tento recept jsem vyštrachala v domácí kuchařce po mé babičce a moc jsem si ho oblíbila. Je jednoduchý a vhodný ke každému ovoci, což se teď v létě moc hodí. Peču ho tak jednou do týdne a pokaždé s ovocem, které zrovna je.

Ingredience:

125g másla
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek plnotučného mléka
1 šťastné vejce
sezónní ovoce dle chuti (My máme rádi mokřejší koláče, proto dávám hodně ovoce.)

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Z másla, cukru a 1 hrnku mouky zaděláme drobenku. Drobenku rozdělíme napůl. Do jedné půlky přidáme zbytek mouky, mléko a vejce a zaděláme hladké tekuté těsto. Těsto nalijeme na vymazaný plech, poklademe sezónním ovocem a zasypeme zbylou drobenkou. Pečeme zhruba 40 minut. Upečený koláč poznáte dle zlatavých/nahnědlých okrajů.

TIP

Pokud pečete kyselé ovoce jako rybíz, rebarboru posypte ovoce trochou cukru a až pak zasypte zbylou drobenkou.

Dobrou chuť!

Vaše


Komentáře