Drobenkový koláč
Tento recept jsem vyštrachala v domácí kuchařce po mé babičce a moc jsem si ho oblíbila. Je jednoduchý a vhodný ke každému ovoci, což se teď v létě moc hodí. Peču ho tak jednou do týdne a pokaždé s ovocem, které zrovna je.Ingredience:
125g másla
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek plnotučného mléka
1 šťastné vejce
sezónní ovoce dle chuti (My máme rádi mokřejší koláče, proto dávám hodně ovoce.)
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Z másla, cukru a 1 hrnku mouky zaděláme drobenku. Drobenku rozdělíme napůl. Do jedné půlky přidáme zbytek mouky, mléko a vejce a zaděláme hladké tekuté těsto. Těsto nalijeme na vymazaný plech, poklademe sezónním ovocem a zasypeme zbylou drobenkou. Pečeme zhruba 40 minut. Upečený koláč poznáte dle zlatavých/nahnědlých okrajů.
TIPPokud pečete kyselé ovoce jako rybíz, rebarboru posypte ovoce trochou cukru a až pak zasypte zbylou drobenkou.
Dobrou chuť!
Vaše
Komentáře