DOUBLECHOC MUFFINY
Tento recept mám pro Vás připravený už nějakou chvíli a sklidil úspěch na všech frontách. Z těsta lze upéct od mini-muffinů až po bábovku. Jediné, co je potřeba upravit je doba pečení.
Ingredience:
150 g másla
4 vejce
200 g třtinového cukru
1 sáček kypřicího prášku do perníku
300 g hladké mouky
200 ml mléka
30 g holandského kakaa
celá čokoláda na vaření (52% kakaa z Lidlu)
celá čokoláda na vaření (52% kakaa z Lidlu)
Postup:
V míse smícháme suché ingredience kromě čokolády. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a promícháme. Čokoládu si nasekáme nahrubo v mixéru a přidáme do vzniklého hladkého tekutého těsta. Těsto lžící dávkujeme do forem s košíčky na muffiny. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 30 minut. Hotové muffiny poznáme propíchnutím špejlí, na které nezůstávají kousky těsta.
TipPři pečení jiné velikosti použijte fígl se špejlí a jakýkoliv tvar formy upečete perfektně.
Doufám, že u Vás sklidí takový úspěch, jako u mě a budou moc chutnat! 💋
Dobrou chuť!
Vaše
Komentáře