DOUBLECHOC MUFFINY


Tento recept mám pro Vás připravený už nějakou chvíli a sklidil úspěch na všech frontách. Z těsta lze upéct od mini-muffinů až po bábovku. Jediné, co je potřeba upravit je doba pečení.

Ingredience:

150 g másla
4 vejce
200 g třtinového cukru
1 sáček kypřicího prášku do perníku
300 g hladké mouky
200 ml mléka
30 g holandského kakaa
celá čokoláda na vaření (52% kakaa z Lidlu)

Postup:

V míse smícháme suché ingredience kromě čokolády. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a promícháme. Čokoládu si nasekáme nahrubo v mixéru a přidáme do vzniklého hladkého tekutého těsta. Těsto lžící dávkujeme do forem s košíčky na muffiny.  Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 30 minut. Hotové muffiny poznáme propíchnutím špejlí, na které nezůstávají kousky těsta.

Tip
Při pečení jiné velikosti použijte fígl se špejlí a jakýkoliv tvar formy upečete perfektně.

Doufám, že u Vás sklidí takový úspěch, jako u mě a budou moc chutnat! 💋

Dobrou chuť!
Vaše


Komentáře