CAKE POPS

Jako další jsem si pro Vás připravila něco trochu pracnějšího. Jsou to LÍZÁTKA (KOUSÁTKA). Ideální na párty, oslavy nebo klidně jen tak. Jsou z bábovkového těsta a mascarpone. Prostě mňamka.

Ingredience (40 ks):

150 g másla
4 vejce
200 g třtinového cukru
1 sáček kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru
300 g hladké mouky
200 ml mléka
1-2 vaničky mascarpone
bílá poleva
čokoláda na vaření
posyp

Postup:

V míse smícháme suché ingredience. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a pořádně promícháme. Vzniklé hladké tekuté těsto nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 30 - 40 minut. Hotový korpus poznáme propíchnutím špejlí, na které nezůstávají kousky těsta. Korpus necháme vychladnout.

Poté ho nalámeme do robota a rozsekáme. Rozsekaný korpus si přendáme do mísy a přidáme mascarpone (na každých 350 g korpusu 100 g mascarpone). Zaděláme.

Ze vniklé hmoty vytvarujeme kuličky o průměru 3 až 5 cm a necháme v lednici hodinu vychladnout.

Mezitím si připravíme polevu, rozpustíme čokoládu a po vychladnutí zapícháme do kuliček špejle. Doporučuji před zapíchnutím špičku špejle namočit do rozpuštěné čokolády, aby lépe držel v korpusu a co si budeme říkat i to hezky vypadá. Poté zdobíme dle naší fantazie.

Doufám, že budou chutnat.

Vaše


Komentáře