CAKE POPS
Ingredience (40 ks):
Postup:
V míse smícháme suché ingredience. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a pořádně promícháme. Vzniklé hladké tekuté těsto nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 30 - 40 minut. Hotový korpus poznáme propíchnutím špejlí, na které nezůstávají kousky těsta. Korpus necháme vychladnout.
Poté ho nalámeme do robota a rozsekáme. Rozsekaný korpus si přendáme do mísy a přidáme mascarpone (na každých 350 g korpusu 100 g mascarpone). Zaděláme.
Ze vniklé hmoty vytvarujeme kuličky o průměru 3 až 5 cm a necháme v lednici hodinu vychladnout.
Mezitím si připravíme polevu, rozpustíme čokoládu a po vychladnutí zapícháme do kuliček špejle. Doporučuji před zapíchnutím špičku špejle namočit do rozpuštěné čokolády, aby lépe držel v korpusu a co si budeme říkat i to hezky vypadá. Poté zdobíme dle naší fantazie.
Doufám, že budou chutnat.
Vaše
Komentáře