Mléčná rýže

Kupovanou mléčnou rýži jsem vždycky milovala, ale už nějakou dobu jsem si ji chtěla udělat poctivou domácí. A tak když nám zbyla rýže zkoušela jsem, jak na to. Tohle je můj vypiplaný recept, který nám moc chutná!

Ingredience:

zbylá uvařená rýže
mléko
1 lžička skořice
1 lžička kurkumy
1 PL medu/sladidla
2 syrové žloutky

Postup:

Studenou rýži dáme do rendlíku a zalijeme mlékem, aby byla ponořená (ne víc, ne míň). Přidáme koření a med. Přivedeme k varu a povaříme zhruba 10-15 minut dokud, směs nezačne houstnout. Stáhneme na nejnižší “plamen” a přidáme žloutky, pořádně promícháme a vypneme. Můžeme hned podávat.

My si rýži dáváme samotnou, můžete vynechat koření a přidat na konci do teplé rýže čokoládu nebo třeba ovocný rozvar. Fantazii se meze nekladou!

Máte rádi mléčnou rýži? Děláte domácí? Podělte se o zkušenosti v komentářích.

Dobrou chuť, Nika 💋

Komentáře