Kefírová buchta
K tomuhle receptu mě přivedla prázdná lednice! A jsem jí vlastně dost vděčná, posuďte sami.
Ingredience:
100g hladká mouka
100g polohrubá mouka
200 ml kefíru
1 vejce
100g cukru
špetka vanilky
1 lžička kypřicího prášku
100 ml oleje
1 vejce
100g cukru
špetka vanilky
1 lžička kypřicího prášku
100 ml oleje
Postup:
Vše smícháme v hladké těsto a nalijeme do koláčové formy. Pečeme na 180°C zhruba 30 minut, upečení vyzkoušíme špejlí.
Tip:
Buchta je skvělá i pod ovoce nebo obohacená ořechy, čokoládou atd. Fantazii se meze nekladou.
Jakou si uděláte vy? Pochlubte se v komentářích.
Dobrou chuť, Nika 💋
Komentáře